Националните отбори на Франция и Полша днес излизат един срещу друг на “Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд в последния си двубой от група D на Евро 2024. Началният час на мача е 19:00, като по същото време ще се играе и другата среща от групата между Нидерландия и Австрия.

Макар и преди началото на турнира Франция да беше сочена като фаворит за първото място в групата, в момента финалистът от Мондиал 2022 заема втората позиция с 4 точки. Със същия актив е и лидерът Нидерландия, но с по-добра разлика. Полша е закотвена на дъното без актив до момента. “Петлите” не очароваха в първите си два мача в турнира, след като спечелиха срещу Австрия само с 1:0, и то с помощта на автогол, докато срещу Нидерландия направиха нулево реми. “Дружина полска” обаче определено се представи по-разочароващо в досегашните си срещи в първенството, тъй като първо претърпя обрат и загуби с 1:2 от нидерландците, а след това отсъпи и на австрийците с 1:3.

Целта пред французите в днешния двубой е само една: първото място в групата. За целта те трябва да спечелят днешния двубой и да се надяват нидерландците или да победят с по-малък резултат, или да завършат наравно в своя мач. При загуба на “лалетата” равенството също ще устройва състава на Дидие Дешан. Има и вариант, при който Франция може дори да бъде задмината, стига да не спечели своя мач, а Австрия да победи Нидерландия. Що се отнася до Полша, вече е ясно, че тимът ще приключи участието си в груповата фаза на турнира без значение от резултата си тази вечер.

Последната среща между “петлите” и поляците беше в 1/8-финалите на Мондиал 2022, като тя беше спечелена от състава на Дешан с 3:1. Сега голямата въпросителна около очакваните му титуляри е дали суперзвездата Килиан Мбапе ще е достатъчно възстановен, за да вземе участие в днешния мач, след като пропусна ремито с Нидерландия. Що се отнася до състава на Михал Пробиеж, голмайсторът на тима Роберт Левандовски се завърна като резерва срещу Австрия, така че най-вероятно ще може да стартира тази среща от първата минута.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space