Българският национален отбор по футбол изигра силен двубой и завърши наравно 1:1 като гост на един от участниците на UEFA EURO 2024 Словения. На стадион „Стожице“ в Любляна „лъвовете“ на Илиан Илиев откриха резултата още в четвъртата минута, когато точен от дузпа бе капитанът Кирил Десподов, но десет по-късно Андраж Шпорар възстанови паритета.

Родните национали, обаче, стояха много равностойно на своя съперник и създадоха още няколко добри ситуации, от които можеше да стигнат до втори гол. Едно отлично спасяване пък направи вратарят ни Светослав Вуцов срещу нападателя на РБ Лайпциг Бенямин Шешко.

Това бe втората проверка на „трикольорите“ срещу тим, който ще участва на Европейското първенство в Германия, след като във вторник България завърши 0:0 като гост на Румъния. По този начин футболистите на Илиан Илиев нямат загуба под негово ръководство във вече шест двубоя (1 победа и 5 равенства).

В същото време „лъвовете“ остават без поражение от Словения в своята футболна история. Двата отбора вече изиграха пет двубоя през последните 18 години, като балансът е три победи за нашите и две ремита след днешния двубой.

banner

За България предстои лятна пауза, след което през септември стартира участието си в новия сезон на турнира Лига на нациите, за който имаме сериозни амбиции. Там момчетата на Илиев с в трета група на Лига „C“, където ще се изправят срещу отборите на Беларус, Северна Ирландия и Люксембург.

Словения пък ще играе на UEFA EURO 2024, където попадна в група „C“ заедно с европейския вицешампион Англия, Дания и Сърбия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space