Страстите от миналия сезон още не са отшумели, но новият вече чука на вратата. През следващата седмица отборите от Първа лига започват подготовка за кампания 2024/25. Хаосът в голяма част от тях обаче е пълен. Като дори шест от елитните ни тимове все още нямат треньори.

Мъглата е на път най-бързо да се разсее в Локомотив Пловдив и Арда. В края на миналата кампания на „Лаута“ се разделиха с Александър Томаш, въпреки че черно-белите имаха добри резултати и завършиха пети. Те обаче имат принципна договорка с Любослав Пенев и ако не стане изненада, то скоро назначението на Ел Голеадор трябва да бъде официализирано, след като той се раздели с Хебър. В Арда не останаха доволни от свършеното през пролетта от Николай Киров-Белия. И на 99.9% се връщат на познат вариант – Александър Тунчев, който бе освободен едва след няколко официални двубоя тази година. До края на седмицата той трябва да бъде провъзгласен за нов-стар треньор.

Мътна и кървава е в „Надежда“. Красимир Балъков остави Локо Сф в елита, но още не се е разбрал за нов договор. По-важното за железничарите към момента е да сключат контракт с генерален спонсор, а след това с наставник – вариант за поста е и Георги Чиликов. В Хебър ситуацията е сходна – Любо Пенев си тръгна. Но треньорът е най-малкият проблем. Защото избраната през пролетта власт е на път да бъде катурната до края на месеца.

И Ботев Вр оцеля, но пътищата на клуба с Христо Янев се разделиха. И въпросът кой ще дава наставления от пейката е отворен. За новака Спартак Варна бяха спрягани доста варианти. Любо Пенев бе искан още зимата, но двете страни все се разминават. Николай Костов също се появи в списъка, но най-сериозен кандидат към момента е Александър Томаш. Назначението му обаче се бави, въпреки че от клуба твърдяха, че още в началото на месеца ще кажат за старшията…

banner

ЕЛИТНИТЕ ОТБОРИ БЕЗ ТРЕНЬОР

Локо Пд, Арда, Локо Сф, Хебър, Ботев Вр, Спартак Вн

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space