Феновете на Спартак Пловдив публикуваха позицията си в социалните мрежи относно строителните дейности на стадион „Тодор Диев“. Публикуваме я без редакторска намеса:

До кмета на община Пловдив Костадин Димитров – кметът на Пловдив

До ОбС-Пловдив и замесените

Уважаеми,

banner

Привържениците на ПФК Спартак Пловдив искаме да зададем следните въпроси, на които да отговорите и да внесете яснота по важния за всички нас стадион „Тодор Диев“ (нашият дом), понеже през последните дни в общественото пространство започнаха да се тиражират някои притеснителни информации:
1.Обяснете каква е моментната ситуация документално със стадиона?
2.Вярно ли е, че умишлено не се дава разрешение за започване на ремонт по последния проект на ръководството на клуба заради вече започналия пробив под Централна гара?
3.Има ли наистина идея за бутане на съоръжението и превръщането му в нещо друго (да кажем т.нар. „парк“)?
И малко наши съображения, които искаме да споделим с цялата пловдивска общественост. Нека поразсъждаваме:
Самият пробив, който дори е грешно проектиран, буквално „захапва“ стадиона ни. По ул.“Димитър Талев“ зад трибуните, той излиза плътно до рамките на стадиона – достъпът е отрязан за нормално посещение на футболна среща. Пак по продължението на ул.“Д.Талев“, но вече от страната на Билата, също има излаз на пробива или т.нар.“ръкав“, който също прави достъпа невъзможен. От страна на бул.“Македония“, който между другото ще се разширява и отново ще е за сметка на стадиона явно, също достъпът ще е почти невъзможен.

От изложеното дотук се вижда, че самият пробив и неговите връзки умишлено правят съоръжението почти неизползваемо. Кажете, според Вас това не е ли грешка при проектирането или по-лошият вариант е това да е умишлено направено?! Как изведнъж стадионът на толкова поколения става пречка? Отбор без стадион накъде отива според Вас, това ли се цели? Това го няма никъде по света!

Да помислим и върху абсурдната утопия за парк или може би едно малко бетонно нещо с няколко хубави масивни кооперации? Как там изобщо на някой му минава през ума да прави „парк“, когато има само няколко дървета в рамките на обекта. Може би всичко ще се бетонира, ще се сложат малко пейки за замазване на очите на хората и някоя друга фиданка? Как ще се прави парк до най-големите пътни артерии в най-големия квартал на Пловдив, какъв въздух ще дишат хората, майките с деца в този ви утопичен парк господа? Дано всичко това, което витае като слухове, да си остане такова и да се работи за благото на Спартак!
Самият стадион всички знаем, че е на най-хубавото и комуникативно място в квартала, където може да се изгради истинско бижу. Стадионът може да стане китен и много приятен. Ако няма да помагате, поне не пречете. Градете, а не рушете!
Надяваме се на изчерпателен отговор, в противен случай всички ще видят, че не се мери с еднакъв аршин, а ние ще считаме, че третирате привържениците на този славен клуб като „втора ръка“ хора! А последствия,…ще има!

С уважение: От привържениците на Спартак Пловдив

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space