Селекционерът на националния ни тим Илиан Илиев говори преди вечерната тренировка на лъвовете в Букурещ. Утре в румънската столица срещаме домакините в приятелски мач. Селекционерът направи намек към футболистите, на които е искал да разчита, но по различни причини не са част от групата за контролите със съседите и Словения, че може би изпускат нещо добро.

„Идваме с мисълта да стане един хубав мач. Имаме две контролни срещи до Лига на нациите, играем срещу добър отбор, на който пожелаваме успех на европейското първенство. Румъния има доста футболисти, които играят в чужбина. Има добро ядро, упражняват работа с треньора, след доста година се класираха за европейското, и то от трудна група. Пред тях е европейското, пред нас почивката. Трябва да сме много концентрирани, в което не се съмнявам, че ще е така.

За страх не можем да говорим, подхождаме с уважение, имаме със сигурност нашите аргументи. В съвременния футбол единиците не играят. Победата е важна за всеки отбор, всеки отбор се нуждае от победи и самочувствие. Румъния има и мач с Лихтенщайн.

Играл съм с румънци – Пандуру, Шумудика, познавам почти всичките имена от онова тяхно поколение, което наскоро имаше демонстративен мач тук. Страхотни футболисти. С Пандуру се чуваме и сега, семейни приятели сме. Да, от първоначалния списък отпаднаха седем души, за съжаление, плюс Виктор Попов, който е с нас, но няма да може да играе. Надяваме всеки, който излезе утре, да знае, че това е сериозен мач, със сериозен противник, а тези, които не са с нас може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро и не са тук.

banner

Добрите моменти от предните мачове трябва да ги увеличаваме като време. Нашите футболисти имат качества и са талантливи, трябва ни самочувствие, да трупаме самочувствие срещу един добър отбор – самочувствие, което загубихме през годините“, заяви Илиан Илиев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space