Комисар Лъчезар Колев от СДВР се включи директно в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия и коментира инцидентите по време на баража между ЦСКА и ЦСКА 1948. Както е известно, тимът на Стамен Белчев загуби с 0:2 и не успя да се класира за участие в Лигата на конференциите. В самия край на двубоя на терена нахлуха недоволни фенове на „армейците“, които опитаха да атакуват играчите на отбора и влязоха в сблъсъци с полицейските сили на стадион „Васил Левски“.

Заради тези инциденти се очаква ЦСКА да получи сериозно наказание, тъй като беше домакин на срещата. Санкцията може да бъде допълнително усложнена, след като комисар Колев съобщи, че делегатът на мача Христо Ботев е бил ударен по дясната скула.

„СДВР имаше ангажимент само към гостуващия отбор. Към домакина нямахме подобен ангажимент и видяхте, че фенове от сектор „Г“ нахлуха на терена. Заради това ние трябваше да се намесим и приберем футболистите, съдиите и официалните лица в тунела“, заяви Колев.

„Има двама пострадали служители на полицията. И двамата са с наранявания на коляното. Арестувани са пет човека. Има заведено досъдебно производство. Още през нощта беше задействана работата. Нямам точна информация дали те имат минали криминални прояви“, допълни служителят на СДВР.

banner

„Ние изпълнихме задълженията си както трябва. Ангажиментът за охраната на публиката на домакините беше поверена на охранителна фирма. Видя се, че не успя да се справи. Феновете, когато видяха, че няма да им бъде попречено – нахлуха безпрепятствено на терена“, уточни той.

„Имаме информация, че представител на БФС – делегатът на мача е ударен по дясната скула на почивката. Нанесени са поражения по стадиона. Откъртени са огради, седалки и бетонни парчета“, завърши комисар Лъчезар Колев.blic

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space