На заседание на Общинския съвет в Ловеч беше прието дарението на „Литекс Комерс“ АД на футболния клуб Литекс и дарението на „Ловеч Спорт 96“ АД на Градския стадион. Гласуването в града с покрития мост мина гладко и бързо с 28 гласа „За“ и нито един „Против“. От казаното на събранието стана ясно, че в рамките на следващите три месеца общинарите трябва да изготвят проект за управлението на клуба.

По този начин се сложи край на ерата „Гриша Ганчев“ на Градския стадион в Ловеч. Както е известно, бизнесменът пое управлението на Литекс през 1996 г. В следващите 15 години „оранжевите“ спечелиха четири пъти шампионската титла на България (1998, 1999, 2010, 2011).

Засега не е ясно дали името на отбора ще бъде променено за новия сезон във Втора лига. На заседанието присъстваха част от футболистите на „оранжевите“ и представители на организацията „Ултрас Ловеч“, а от кметската управа изразиха надежда новият футболен проект в града да бъде успешен, предава sportal.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space