Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов говори след церемонията по определяне на най-добрите играчи в родния юношески футбол, организирана от Sportal.bg и родната централа. Босът на БФС сподели, че желанието му е националният отбор да спечели Лигата на нациите.

“При всички положения тези награди ще имат положително влияние за момчетата. От една страна ще кара призьорите да поддържат нивото, а за тези които не са получили награди ще е мотивация да ги постигнат в бъдеще. Това е бъдещето на България. След време това ще са футболистите, с които или ще се гордеем, или ще се срамуваме. От нас зависи как сме работили с тях. От две години и половина изключително много работим в българския футбол. Казвал съм и преди – ако искаме да имаме добри футболисти, трябва да имаме добри треньори, защото те са много важни. Да имаме необходимите условия да тренират, за да се развиват в дългосрочен план. Не мисля, че добре да налагаме правила в професионалния спорт за налагане на определен тип играчи. Важното е да работим правилно. Мисля, че след време ще имаме доста добри футболисти, като гледам тези момчета, които имаме в момента”, започна Иванов след церемонията в хотел “Хаят”.

“Ще се срещнем със силни противници, които ще играят на Европейско първенство. Ще бъде полезно, за да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите винаги са важни, когато играе националния отбор, дори и да са контролни срещи. За клубния футбол искам всички отбори да стигнат груповите фази на турнирите. За националния отбор искам да спечелим Лигата на нациите, да поставим вече една основа на добър отбор и да покажем вече плодове на труда. За мен не беше толкова от голямо значение за вписването, но то бе необходимо, за да направим някои промени, които сме планували, които не можеха да станат без да има вписване”, обясни още Гонзо.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space