Утре от 18:00 часа на стадион „Славия – Александър Шаламанов“ в София предстои да се проведе футболна среща между младежките национални отбори на България и Естония. СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата във връзка с предстояща футболна среща. Около стадиона ще бъде изградена буферна зона, съобщават от пресцентъра на МВР.

„Пропускателният режим ще се осъществява през два контролно-пропускателни пункта на ул.“Коломан“ – единият от страната на бул. „Овча купел“ и вторият от страната на ул. „Славия“.

За да бъде избегнато струпване, поради щателните проверки, приканваме зрителите да се възползват от отворените входове на стадиона в 17:00 часа“, заявяват от полицията.

banner

„Уведомяваме посетителите, че ще бъдат извършвани проверки на лица, с цел установяване на извършители на противообществени прояви от вечерта на 16 ноември. Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града. От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет“, посочват от вътрешното ведомство.

„Ще се извършват и проверки за носене на забранени предмети и вещи – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и др. Призоваваме всички, които ще отидат да подкрепят младежкия национален отбор, да бъдат внимателни и да не допускат да бъдат въвлечени в провокации“, се казва още в съобщението.

Припомняме, че на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен в София на 16 ноември, се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция, при което имаше десетки пострадали.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space