Олександър Усик (Украйна) защити шампионските титли на WBA, IBO, IBF и WBO срещу Антъни Джошуа (Великобритания) в реванш в Саудитска Арабия, като двамата прибраха по 40 милиона долара за боя. Успехът за украинеца дойде с 2:1 съдийски гласа (113:115, 115:113 и 116:112).

Украинецът отне поясите на британеца през септември миналата година и поднесе голямата изненада в бокса, като тази вечер доказа, че победата му не е била случайна.

При излизането си на ринга Усик заложи на силни патриотични мотиви, беше облечен с фланелка с цветовете на Украйна на фона на местна песен. 35-годишният Усик остава непобеден на професионалния ринг след 20 мача, докато съперникът му (32 г.) има 3 поражения – две от Усик и 24 победи. Британецът пропусна възможността да се изравни с четирима велики боксьори, които са печелили световната титла в тежка категория 3 пъти – Мохамед Али, Ленъкс Люис и Виталий Кличко. Ивендър Холифийлд пък е единственият четирикратен шампион.

banner

След края на мача Джошуа отдаде дължимото на Усик и призова публиката да посрещне шампиона с аплодисменти. Украинецът благодари на Бог за победата и я посвети на сънародниците си, биещи се във войната с Русия.

„Искам да благодаря на всеки, който беше за мен тази вечер. Благодаря на Бог, Исус Христос, за това, че ми помогна. Посвещавам тази победа на всички украинци, които защитават родината си. Беше трудно, но благодарение на Бог се справих. Готов съм да се бия с Тайсън Фюри за обединителна титла в бокса, но само Бог може да каже дали ще победя“, коментира Усик.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space