Валентина Георгиева спечели златния медал във финала на прескок на световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Състезателката на Филип Янев беше безапелационна в изпълненията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със средна оценка т 14.083 европейката ни вицешампионка стъпи на най-високото стъпало н почетната стълбичка и зарадва публиката в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

Със сребърното отличие от Купата си тръгва представителката на Германия Карина Шоенмайер с 13.783 точки, а бронза стана притежание на мексиканката Алекса Морено – 13.749 точки.

Във финала на земя при мъжете, влезлия като резерва Димитър Димитров завърши на 7-ма позиция. Състезателят на ЦСКА допусна грешки в изпълнението и с оценка от 12.766 точки остана извън битката за медалите.

banner

Златото спечели Дмитри Патанин (Казахстан) с 14.033 точки, следван от Никола Диас (Франция) с 13.666 точки и от Асан Салимов (Казахстан)– 13.533 точки.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space