Най-добрият български баскетболист в последните години Александър Везенков по всичко личи ще напусне отбора на Сакраменто Кингс.

Това твърди италианският журналист Матео Андреани, според когото ръководството на тима вече е информирало българина за намеренията си.

По всяка вероятност Сакраменто ще опита да размени българското тежко крило за друг играч или пикове. Подобна сделка може да стане факт още по време на драфта на 26 и 27 юни тази година.

Везенков, който през август ще навърши 29 години, приключи първата си кампания в Националната баскетболна асоциация. Той изигра 41 мача, в които записа по 5,5 точки, 2,3 борби и 0,5 асистенции средно на мач, при едва 12,2 минути в игра. Българинът показа и доста добра стрелба от тройката, реализирайки 37 процента от опитите си от далечна дистанция.

banner

Според Андреани приоритет за Везенков е да остане в НБА. Бившият носител на наградата за „Най-полезен играч“ в Евролигата подписа през миналата година тригодишен контракт със Сакраменто на обща стойност почти 20 милиона долара. Първите две години от него са гарантирани, докато третата е решение на клуба, който държи правата на баскетболиста. Това означава, че за да направи Везенков свободен агент, Сакраменто ще трябва да му изплати цялата заплата от над 6,5 милиона долара.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space