Клуб на привържениците на Ботев Пловдив с позиция след дербито с Локо:

В последните дни се нагледахме на декларации и се наслушахме на обвинения към феновете на Ботев Пловдив. Странно как никой не посмя да покаже истината. А тя е много простичка – в 4-та минута на мача (видно от клипа) привържениците на домакините запалват факла и непредизвикано я хвърлят към гостуващия сектор, който все още е полупразен, заради „перфектната организация“, поради която бултрасите бяха допуснати на трибуните доста минути след първия съдийски сигнал. Последва залп с камъни към феновете на Ботев, като толкова едри камъни очевидно са внесени умишлено на стадиона – кой и защо го е допуснал си отговорете сами. Всъщност от страна на домакините по време на целия мач бяха хвърляни факли, ракети и камъни, но странно защо никой не говори за тях.

Силно се надяваме, че домакинските призиви за наказание на виновните са искрени и те ще санкционират въпросните си привърженици. Противното означава само едно – чиста проба лицемерие!!!
Същото лицемерие, каквото показва и пловдивската полиция в PR опитите си за търсене на виновници. Всеки разумен човек осъзнава, че само няколко метра разстояние между две враждуващи агитки е предпоставка за ексцесии. Защо отстъпихте пред домакинските претенции и не затворихте по-голяма част от сектора? Защо не арестувахте лицата, внесли откритата от вас на стадиона пиротехника? Или ви беше приоритет недопускането в гостуващия сектор на знамена за веене и бутилки с вода – все особено опасни предмети!?
Това са безспорните факти около събитията на дербито – внушенията, манипулациите и лъжите оставяме на едни други, които си подмениха дори историята, за да „в крак с модата“!

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space