Един от ключовите играчи на Ботев Пловдив – Антоан Бароан, говори за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT пред голямото пловдивско дерби с Локомотив Пловдив.

„Малко е трудно да дам оценка. Откакто дойдох тук, преминах през много емоции. В началото играх добре 6 месеца, изиграх доста мачове. След това- през втората част на сезона се контузих и ментално не бях в оптимално състояние да играя. През новия сезон вече се чувствам по- добре ментално, а и като цяло. Сега вече знам какво исках. През миналия сезон просто играех, не мислих за това какво се случва. Сега вече знам какво желая. Работя всяка тренировка, за да мога да играя добре и да вкарвам голове.

Разликата между този сезон и миналия е, че тогава за първи път напуснах семейството и родината си. Последните 5 месеца бяха трудни, защото бях сам, беше тежко. След това имахме ваканция. Прибрах се за две седмици, говорих със семейството си- с баща ми, с майка ми, с агента ми. Сега съм добро ментално състояние. Сега мисля само за футбол, фокусиран съм върху това да работя за отбора и клуба и всичко се получава добре.

banner

Не мисля за конкуренцията. Фокусиран съм върху себе си. Няма значение дали има още двама футболисти на моята позиция, или няма нито един. Фокусиран съм върху моя футбол, върху това да тренирам добре и да играя добре. През миналия сезон бях единственият нападател, но в много от мачове не играх, така че съм фокусиран само върху моето представяне.

Когато погледна към тези цифри, за себе си не съм доволен. 35 мача и 9 гола за нападател не е достатъчно. Но ако погледнем към мачовете и начина, по който играя, може би не е топ, но все пак е добре. През миналия сезон играх доста мачове като полузащитник, а така е по- трудно да бележиш. Този сезон вече играя повече като на централен нападател и разбира се е по- лесно да вкарвам. Разбира се, когато играеш футбол винаги искаш да си най- добрия. Ако мога да съм най- резултатния чужденец в историята на Ботев, ще се опитам да го направя.

Това е футболът. Понякога играеш добре и губиш, понякога играеш лошо, но печелиш. В тези 8 мача, може би заслужавахме да спечелим повече от веднъж, но може би не правихме достатъчно, за да стигнем до успеха. Например срещу Черно море. Този мач повлия на доста от момчетата в отбора. Те ни вкараха два гола в последните минути, беше трудно, но продължихме да работим и излязохме срещу Септември, след като си бяхме казали, че няма значение как, но трябва да стигнем до трите точки. Все пак следващият мач е срещу Локомотив, а беше невъзможно да влезем в този двубой без победа. Може би и треньорската смяна повлия. При такава промяна всичко е различно… той има своя начин на мислене и работа, всеки е различен. Той говори с мен, каза ми какво ще изисква от мен, разбира се искаше да бележа, да давам повече- максимума си. Това е разликата, днес давам повече от себе си

Сега се наслаждавам повече. Няма значение, дали тренировката е тежка или не, по време на всяко занимание се наслаждава, може би това е разликата с преди. Не мога да кажа, че преди не се наслаждавах, но сега съм щастлив да съм на терена и да давам всичко за отобра. За мен този мач е като всеки друг. Чувството е същото, когато играя и срещу Славия и срещу ЦСКА 1948. Но знам, че за феновете, за пловдивчаните в отбора, това е специален мач. Те дават енергията на останалите играчи в отбора, защото когато бях във Франция, не знаех за това дерби. Но сега знам, че това дерби означава много за Ботев и отиваме за победата срещу Локомотив.

Така е във футбола. Това важи за всяко дерби. Изиграхме осем мача от началото на сезона, ако бяхме загубили всички, но спечелим дербито срещу Локомотив, мисля, че феновете щяха да забравят за всичко останало и да кажат, че сме най- добрите. Така е във футбола. Но ние трябва да останем фокусирани, да опитаме да играем добре и да спечелим трите точки. Може би има малка разлика в подготовката през тази седмица. Но ако променим прекалено много за този мач, това ще ни се отрази. Трябва да пробваме да сме фокусирани, да тренираме добре и в събота да дадем всичко срещу Локомотив.

Може би двамата им централни защитници няма да играят, но това няма да ни улесни. Няма значение кой играе в този мач. Младите играчи, по- опитни, чужденци. Това е различен мач. Всеки играч ще е на топ ниво, без значение кой играе, ще дам всичко от себе си. Без значение дали ще се изправя срещу млади защитници, или по- опитни, за мен е едно и също- това е мач срещу Локомотив.

Знаем каква е целта пред отбора в края на сезона- да запазим третата позиция. Сега ще е трудно, може би трябва да спечелим всеки мач до края, за да сме на това място. Но мисля, че можем да го направим, защото сме добър отбор. Относно моята роля- да продължавам да бележа голове и да помагам на отбора, както го правя и сега

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space