Ботев най- после записа първа победа след като се наложи с 3:1 над Септември в мач от 8- ми кръг на efbet Лига. Жълто- черните днес показаха по- добро лице и напълно заслужено се поздравиха с 3- те точки.

Преди мача бе награден един от най- великите футболисти на Ботев Славчо Хорозов.
Ботев прониза вратата на Септември още в 7′ с изстел на Мохамед Брахими, който засече центриране на Елвис Ману отдясно, но след проверка с ВАР попадението бе отменено заради засада на Ману.
В 26′ Ботев откри резултата с гол на Елвис Ману, който направи отличен рейд, преодоля двама играчи на Септември, излезе сам срещу Шейтанов и вкара в долния му десен ъгъл.
Последва неприятна контузия на Дилан Мертенс, който бе заменен принудително от Димитър Тонев.
В началото на втората част и Мохамед Брахими получи тежка травма след фаул на Иван Арсов.
В 65′ гредата помогна на гостите след изстрел с глава на Елвис Ману след центриране от корнер.
В 73′ Рой Херман намери отлично Антоан Бароан, който се пребори с Мартин Стойчев и Асен Георгиев и с удар по земя от десетина метра вкара за 2:0.
Виктор Генев покачи резултата на 3:0, засичайки с глава центриране отдясно. Попадението бе отменено заради засада, но след консултация с ВАР бе зачетено.
В 84′ Септември намали разликата с попадение на Симеон Александров.
Така Ботев записа първа победа за сезона и малко си вдигна самочувствието преди дербито с Локо.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space