Община Пловдив е дала предписание на ПФК Ботев за незадоволителното състояние на тревното покритие на стадион Христо Ботев.
След проверка от страна на общината е установено лошото състояние на терена и е дадено предписание д бъде възстановен в състоянието, в което беше преди месеци.
От Ботев имат договор с ДЗЗД Унигрийн, фирмата която спечели поръчката за реконструкцията на терена, тя в момента поддържа тревата на стадиона.
От фирмата заявиха, че след мача с Хебър са започнали възстановителни дейност, които продължават и към момента.
През тази седмица е хвърлено голямо количество семе, теренът се третира с торове и вкоренители. До мача с Левски, което е следващото домакинство на Ботев, теренът ще е готов.
Това обаче може да е само временно. От фирмата са дали предписание, както на клуба, така и на община Пловдив, за спешно закупуване на система за изкуствено слънце. С такива системи системи разполагат всички покрити европейски стадиони, с каквато козирка е и стадион „Христо Ботев“.
Изкуственото слънце е от голямо значение за да не пожълтява тревата.
Другото предписание е закупуване на специални мощни вентилатори, които да поддържат специална температура в горещините, тъй като се установи, че в жегите температурата на тревата е достигала 61 градуса.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space