От страна на областната дирекция на МВР е създадена организация за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност преди, по време и след приключване на двубоя, който ще започва от 21 ч. днес на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.
Като част от набелязаните мерки за осигуряване на спокойното провеждане на футболната среща се очаква засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града, които да реагират на всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения.

В изпълнение на заповеди на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол в периметъра на стадиона през целия ден, а в часовия интервал от 18 ч. до 24 ч. има вероятност за спиране на движението в следните отсечки:

– по бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

– по ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

banner

– по ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

За организираното придвижване на привържениците на гостуващия отбор е подготвен полицейски съпровод от хотел „Йегерхов“ до стадион „Христо Ботев“, като автомобилите ще бъдат паркирани на ул. „Богомил“.

На изградените контролно-пропускателни пунктове служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да се допускат лица без документ за самоличност и без билет; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, техническо средство за заснемане от въздуха „ДРОН“, като при документирано нарушение (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) извършителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space