Мач за регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA) между Махмуд Чар (34 победи, 20 с нокаут, 4 загуби) и Кубрат Пулев (31 победи, 14 с нокаут, 3 загуби) ще има и е много вероятно той да е в България! При това на стадион!

Това потвърди пред bTV Кобрата.

Преди дни той посети стадион „Христо Ботев“ в Пловдив заедно с Ивайло Гоцев. „Скоро“, написа мениджърът на българския боксьор.

„Съществува подобен вариант. Още преговаряме“, добави Пулев.

banner

Той разкри, че има вариант мачът да се проведе и в чужбина – в Азербайджан или в Бахрейн.

Мачът между Пулев и Чар първоначално трябваше да бъде в София на 30 март. 10 дни преди това обаче германецът с ливански корени получи контузия и се наложи да претърпи операция на бицепса. На негово място на ринга излезе коравият украинец Игор Шевадзуцкий, като Кобрата го победи след пълни 12 рунда и съдийско решение.

След мача Чар се качи на ринга и заяви, че ще се боксира с Кобрата за титлата, когато се възстанови. Очаква се мачът да е през септември или октомври.

Ако срещата се проведе на стадиона на Ботев Пловдив, то това ще е първият боксов мач на такова съоръжение у нас! За първи път пловдивската публика ще може да гледа в своя град Кубрат Пулев. До момента всичките мачове на родния боксьор у нас бяха в София.

През 2019 г. Тервел Пулев се боксира в Пловдив и победи Дешон Уебстър, но не на стадион, а в зала „Колодрума“.

Стадион „Христо Ботев“ има капацитет от 18 600 места. Съоръжението беше обновено наскоро и отворено отново през 2023 г. с мач между Ботев и Левски.

Стадионът е пригоден за мачове от европейските клубни турнири по футбол.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space