Боксовият клуб „Ботев Пловдив“ стартира основен ремонт на своята тренировъчна зала, която в момента е в критично състояние. Ремонтът ще се проведе на два етапа и може да достигне инвестиция от 200 000 лева.

Залата в момента е в изключително лошо състояние: покривът има множество течове, подовата настилка е износена и опасна, съблекалните и баните са в плачевно състояние, а осветлението е недостатъчно и старо. Освен това, стените и таваните са покрити с мухъл и влага, а електрическата инсталация е стара и опасна. Липсват мерки за сигурност като камери и контрол на достъпа.

Етапи на ремонта:

Етап 1: Ще се ремонтират съблекалните, баните, тоалетните и офис помещенията. По време на този етап тренировките ще продължат по стриктен график.

banner

Етап 2: Ще се подменят настилката, екипировката, осветлението, покривът и таванът. През този етап залата ще бъде изцяло затворена.

Инвестицията е изцяло на клуба „Ботев Пловдив“, който изразява надежда за подкрепа от всички доброжелатели и Министерството на спорта. Клубът вярва, че подобрените условия ще насърчат повече млади хора да се занимават със спорт.

Залата ще бъде частично затворена от следващата седмица и всички трениращи трябва да премахнат личните си вещи от съблекалните и офисите до края на тази седмица. Тренировките ще продължат да се провеждат по стриктни графици.

С откриването на новата учебна година и създаването на подходящи условия, клубът ще предостави безплатни тренировки за деца до 14 години, за да насърчи повече деца да се занимават със спорт и да водят здравословен и активен начин на живот.

Целта е ремонтът да приключи преди края на септември, когато се предвижда официално откриване с участието на известни спортисти и медии, които ще отразят преобразяването на залата.

Клубът изразява надежда повече доброжелатели да се включат в подкрепата на българския спорт, вместо само да използват и рушат. Необходимо е и Министерството на спорта да стартира инвестирането в материални бази, използвана от спортисти, които прославят България, както и за спорт на деца и младежи, за които неспирно се говори, че водят застоял начин на живот пред телефони и компютри.

Боксовият клуб „Ботев Пловдив“ вярва, че подобрените условия ще запалят повече деца по спорта и ще предоставят възможност за здравословен и активен начин на живот.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space