Ботев Пд ще създаде хъб за биткойни в Салвадор. Това обяви местното издание „Диарио Ел Савадор“, след като представители на „канарчетата“ започнаха да действат на местна почва.

Както е известно, носителят на Купата на България е един от първите родни клубове, който приема плащания с криптовалута. Дори в специализираните сайтове се появиха информации, че по този начин за платени и премиите на играчите за победата над Лудогорец на финала.

Салвадор е избран за база, защото в страната не се плаща данък върху операциите с виртуалната валута. Георги Манолов, който стои зад този проект, обяви, че вече в има регистрирано юридическо лице, което ще издава токени на капиталовия пазар. Манолов разкри също, че „канарчетата“ в бъдеще ще демократизират акциите си и всеки притежател на биткойни ще стане собственик в клуба.

„Искаме биткойните да бъдат основната дългосрочна финансова стратегия за нашия бизнес. Тук съм, защото искаме да направим емитиране на токени от Салвадор, за да натрупаме биткойни, но също така и да позволим на нашите фенове в глобален мащаб да бъдат част от процеса, за да станем признат европейски клуб. Ние работим с Bitfinex Securities за демократизиране на акциите, тъй като инвестиционният билет ще бъде много нисък“, обяви Манолов, пише Мач телеграф.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space