Легендата на Ботев Пд Марин Бакалов сподели пред в. „Мач Телеграф“ мнението си за сезона на тима. Той сподели, че сега клубът има всички предпоставки да надгради и да продължи във възходяща линия.

„Наистина Ботев Пд направи един силен сезон и заслужено се поздрави с Купата на България. Тя осмисли сезона на отбора. Мисля, че всички трябва да бъдем доволни. Това дава спокойствие на ръководството и то може да работи по по-лек начин. Имат чудесни предпоставки да надградят. Могат още да вдигнат нивото, за да се представят още по-добре през следващия сезон. Ако имат желание и възможности, е редно да го направят. Този стадион и тези фенове заслужават Ботев Пд да се бори за призовите места. Това се постига с постоянство и добри резултати“, започна той.

„Колебливо тръгна сезона и се стигна до смяната на Станислав Генчев. Когато не вървят нещата има напрежение и обикновено си тръгва треньорът. Сега трябва добра работа в екип. В момента Душан Керкез се ползва с доверие. Мисля, че той успя да промени обстановката в съблекалнята, а това беше ключово. По представянето на отбора виждаме именно това. Видя се особено в мачовете с ЦСКА и финала с Лудогорец. Показа, че умее да ги мотивира и отборът да играе освен за резултатите и за самия него. Нещо, което е много важно. Взаимната връзка между играчите и треньора е от изключителна важност. Дано така бъде и занапред“, заяви Бакалов.

„Лъчо Балтанов даде много на отбора. Това да се откаже е предизвикано от вътрешно усещане. Той си дава сметка, че е хубаво човек да свърши кариерата си във възходяща линия. Той е преценил, че явно трудно може да намери място в големия футбол и затова приключва. Остави диря в отбора. За него от тук нататък предстои нещо ново. Желая му успех!“, продължи легендата на „жълто-черните“.

banner

„На всички е ясно, че трябва да се вземат още нови играчи и да се вдигне класата. Трябва още един централен нападател, а и в средата на терена. Ивелин Попов е много важен, но трябва да му се намери и заместник. Някой като него, който да крепи отбора и да разгъва играта. Той е водеща фигура и трябва още един като него поне. Много е важно и кои играчи ще бъдат продадени. Този отбор има гръбнак. Има опитни играчи около които се гради отбора. Основната фигура е Попето. Има стабилност в централната защитна линия. Чернев също е добър, а имаме и бързи флангови футболисти. Това е важно за съвременния футбол.

Очаквам с нетърпение и мачовете в Лига Европа. Колкото по-напред стигнат, толкова по-добре. Обстановката ще бъде много добра и няма какво да губят в тези мачове. Могат само да спечелят. Дано стигнем и до групите! Този стадион и тази публика го заслужават!“

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space