На днешната дата преди 125 години се ражда първият председател на Ботев – легендарният Стоян Пухтев. В историята на нашия клуб има множество значими личности, допринесли за неговото развитие през годините, но без никакво съмнение Стоян Пухтев е една от най-ярките и заслужаващи безпрекословно нашето признание.

Благодарение на неговата и на неговите съмишленици енергия и упоритост в онези ранни години на ХХ век, дългогодишната мисия на техните батковци – първите ботевисти, в мечтата им за узаконяването на нашия клуб в правния мир, е доведена до успешен край.
Безкористната му обич към Ботев и нестихващото желание ИДЕЯТА да получи своето заслужено място в спортния и обществен живот на Пловдив и страната, са онзи фундамент, върху който поколения ботевисти са надграждали, за да имаме днес този Ботев, който е обичан от стотици хиляди „жълто-черни“ сърца.

Страстта, вярата и любовта на Стоян Пухтев към „Ботев“ може да бъде разбрана и почувствана изцяло в думите му, изписани в клубните дневници и разказващи за онези далечни, но славни за нашия клуб години:

„И така в месец Март на 1912 се роди една мечта, изгря една звезда, един блян стана истина, един сън се сбъдна!“

banner

Стоян Пухтев

Днес всички ние, които продължаваме да горим за каузата Ботев, трябва да помним онези, чиято чиста любов е довела до това нашият велик клуб да носи с гордост името на своя безсмъртен патрон Христо Ботев- написаха жълто- черните.

Дълбок поклон пред делото на Стоян Пухтев!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space