Футболистът на Ботев (Пловдив) Николай Минков спечели първия си трофей с екипа на отбора. Сърцатият защитник на „канарчетата“ преобрази играта си след идването на наставника Душан Керкез и изигра най-силните си мачове именно под ръководството на сръбския специалист. Ето както сподели Минков пред Sportal.bg.

Ники, изпратихте добър сезон с Ботев, в който спечелихте Купата на България. Каква е твоята равносметка?

Не започнахме по най-добрия начин, но добрият колектив и треньорският щаб направиха така, че сезонът да е един от най-успешните. Изключително много се радвам, че успяхме да зарадваме феновете с Купата на България.

Започнахте ужасяващо сезона. Каква беше причината?

banner

Казват, че хубавите неща стават бавно и явно има за какво, при нас се получи точно така. Радваме се за завършека на сезона и се надявам да се продължи в тази линия.

След пристигането на Душан Керкез ти тотално промени играта си и стана титуляр. Какво се промени в теб?

Доволен съм, че старши треньорът ми гласува доверие и успях да разгърна своя потенциал, без значение от краткия период. Благодарен съм за което.

Kак оценяваш работата на Душан Керкез?

Старши треньорът направи така, че всички в съблекалнята станахме колектив и успяхме да намерим правилния път, който да ни доведе до Купата на България.

Договорът ти с Ботев изтича в края на месеца. От спортния директор Артур Платек разбрахме, че се водят преговори за подновяването на контракта ти. Докъде стигнаха и имаш ли желание да останеш?

Да, в момента се водят преговори с Ботев Пловдив. Лично аз се чувствам добре в клуба.

Факт е, че в Ботев има много чужденци. Според теб това ли е причината в националния отбор да няма футболист от вашия отбор?

Смятам, че клуб като Ботев Пловдив трябва да има представители в националния отбор на България. Всеки един от нас би носил с чест и гордост националната фланелка и бихме били полезни на отбора. Мисля, че всички българи, които сме в съблекалнята, сме готови по всяко време да защитаваме българската фланелка.

Някои фенове бяха критични към теб, но в последно време промениха мнението си заради силните ти изяви. Какво искаш да им кажеш?

Напълно наясно съм, че феновете са критични, когато отборът записва слаби резултати, аз нямам проблем с това. Аз съм от хората, които се мотивират от такива неща. Бих им пожелал да не спират да подкрепят любими отбор и да преживеят още много моменти като този от 15.05.2024г.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space