Легенди на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) завършиха 2:2 в благотворителен мач. Срещата се игра на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“, като всички събрани средства ще отидат за лечението на Георги Маринов, който се бори да проходи отново.

Двубоят се превърна в истинско шоу, като на терена бяха именити фигури за пловдивския футбол като Марин Бакалов, Запрян Раков, Иван Добревски, Мартин Камбуров, Христо Златински и редица други. Главен съдия на мача пък беше Георги Кабаков, а на трибуните бяха кметът на град Пловдив Костадин Димитров, кметът на Община Родопи Павел Михайлов и кметът на Марково Десислава Терзиева.

Билетите за срещата бяха на цена от 10 лв., като всички събрани средства бяха в подкрепа на Георги Маринов. Младият фен на „канарчетата“ дори се включи в общата снимка на двата тима преди началото на мача, а преди първи съдийски сигнал присъстващите на трибуните имаха шанса да се насладят и на шоу с гайди.

В самия двубой Локомотив откри резултата. Точен беше голмайстор №1 в историята на българския футбол Мартин Камбуров.

banner

Ботев обаче отговори с изравнително попадение на Георги Андонов. Преди голът на полузащитника да бъде признат обаче, съдията Георги Кабаков отиде да разгледа положението на ВАР, където дари сума в помощ на Георги Маринов в поставената там кутия.

„Жълто-черните“ стигнаха до обрат през втората част. Николай Костов от „смърфовете“ си вкара автогол, с който Ботев поведе с 2:1.

Финалното 2:2 в този благотворителен мач оформи Мартин Камбуров. Нападателят беше точен от дузпа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space