Уважаеми ботевисти,

С голямо вълнение ви съобщаваме, че инициативата на „Фондация Жълто и Черно“ за изграждане паметник на легендарния Динко Дерменджиев – Чико в подстъпите към стадион „Христо Ботев“ вече е в ход.

След изготвен архитектурен проект, имащ за цел да регламентира мястото на бъдещия паметник, както и с пълната подкрепа на ПФК „Ботев“, същият беше входиран за разглеждане и впоследствие беше одобрен от ЕСУТ в Община Пловдив.

Предстои изготвянето на предложение към Общинския съвет на град Пловдив, който на предстоящата си сесия на 11 юни да узакони започналата процедура.

banner

Избраното място за бъдещия паметник на Динко Дерменджиев е съобразено изцяло както с пешеходния маршрут на пристигащите за футболна среща на стадион „Христо Ботев“ привърженици, така и с предстоящото изграждане на клубен музей и клубен магазин в непосредствена близост до него.

„Фондация Жълто и Черно“ ще оповести официално следващите стъпки на инициативата си след предстоящата сесия на Общинския съвет на град Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space