Ботев загуби с 1:3 от Славия в мач от 34- ти кръг на efbet Лига.
Душан Керкез направи множество промени, като в стартовия състав бяха само двама от стаартиралите срещу Лудогорец за Купата – Мартин Секулич и Антонио Перера. Първи минути пък записаха Джон Емануел и Кинтунту.
Ботев започна лежерно мача и още в 5′ Тони Тасев откри резултата. Той получи пас от Иван Минчев и с точен удар в левия ъгъл на Даниел Кайзер вкара за 1:0.
В 22′ Тони Тасев центрира и сложи топката на главата на Венцислав Керчев, който бе забравен от защитата на Ботев, и резултата бе удвоен.
Ботев се върна в мача в 28′, когато Нвачукву бе съборен в наказателното поле и Давидов показа бялата точка. Ударът на Нвачукву срещна гредата, но топката върна, Мартин Георгиев не успя да я изчисти и тя попадна в Секулич, който я вкара в мрежата за 2:1.
В 40′ домакините останаха с 10 човека, след като Георги Търтов бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Нвачукву.
В 76′ влезлияр на смяна Балоянис отправи страхотен удар, но гредата спаси белите.
В следващата атака Валдимир Николов премина през 4-ма защитници на Ботев и с диагонален удар оформи крайното 3:1.
До края на мача Ботев уцели още една града.
Канарчетата обаче си осигуриха участие в Европа с Купата, а Славия, Арда и ЦСКА 1948 продължават битката за 7-мото място.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space