Футболистите на Ботев Пловдив са получили премии за спечелената Купа на България в криптовалута. Стимулите за успеха с 3:2 над Лудогорец в сряда на Националния стадион „Васил Левски“ са платени с биткойни, гръмнаха редица реномирани чуждестранни финансови издания, цитирани от Тема спорт. Както е известно, Ботев е първият клуб у нас, който си партнира с криптовалутата. И това намира доста голяма популярност отвъд пределите на България.

Капитанът Лъчезар Балтанов пък разкри, че целта пред отбора за следващата кампания е влизане в четворката и евроквота за Европа през първа лига.

„Емоциите още бушуват в нас. Имаме обаче мач със Славия и трябва да сменим вълната. Искам да спечелим. Колкото до финала – успяхме да изпълним указанията на треньора. Радващо бе, че отбелязахме първи гол и след това не играхме припряно. Стартът на сезона не бе добър. С идването на Душан Керкез успяхме да се съберем и да си поставим цели. Той вдигна настроението и духа в отбора. Показа ни как да успеем. Купата бе поставена като цел. Успяхме да натрупаме и точки в първенството. Завършекът на сезона е много положителен. Дай боже, да виждаме Ботев в Топ 4 догодина“, каза Балтанов пред БНТ1.

Халфът заяви, че чака с нетърпение битките за Лига Европа. „Чувството в европейските вечери са много хубави. Надявам се Ботев да продължи по-дълго своето евроучастие. Стадионът ни е прекрасен. Надявам се да е пълен и да виждаме хората щастливи. Когато всички сме обединени, сме много силни. Ботев Пловдив го чакат много добри дни. Няма лесни противници в Лига Европа. Надявам се на късмет в жребия и да минем първия кръг. До края на сезона ще играем за нашата чест“, заяви халфът.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space