На този ден през 1993 г. „Ботев“ изиграва един от най-паметните си мачове срещу отбора на „Левски“ (София). През сезон този сезон двата тима се изправят на 1/2-финал в турнира за Купата на България.

Първата среща се играе в София, където „канарчетата“ губят с 0:2. Срещата се играе на стадион „Васил Левски“ и изглежда, че „сините“ са си осигурили място на финала.

Реваншът се играе на 19 май 1993 г. пред над 20 000 зрители на стадион „Христо Ботев“. „Ботев“ започва вихрено срещата и в 9-ата минута Гено Добревски е фаулиран в наказателното поле. Отсъдена е дузпа, която потърпевшият реализира.

Малко по-късно Борис Хвойнев удря греда, но в 26-ата минута същият не греши, след като Ясен Петров изненадва играчите на „Левски“ и пуска пас към Хвойнев, който без проблеми прави 2:0 и изравнява общия резултат от двете срещи. Ясен Петров също удря греда през първата част, която завършва при резултат 2:0 за „Ботев“.

banner

В началото на второто полувреме Дерменджиев пропуска да вкара трети гол във вратата на столичани, но това става секунди по-късно. Гено Добревски е изведен чудесно и с удар от границата на наказателното поле пронизва Пламен Николов за 3:0 и така „Ботев“ вече е на финал.

До края на двубоя „канарчетата“ изпускат още положения, а „Левски“ така и не успява да стигне до попадение и пловдивчани се класират на финал, като записва една от най-паметните си победи. След края на срещата феновете на „Ботев“ нахлуват на терена да празнуват с играчите.

Съставът на „Ботев“: Д. Попов, Е. Енгибаров, Д. Младенов, И. Кочев, З. Раков, И. Добревски (М. Бакалов – 77′), Петров (Г. Чакъров – 85′), Т. Зайцев, Б. Хвойнев, Ц. Дерменджиев, Г. Добревски

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space