Ботев (Пловдив) започва селекцията си за следващия шампионат и евротурнирите с френски защитник. Това е 25-годишният Тадее Калеба, който за последон е играл в словенския Табор (Сезана). Той играе в центъра на отбраната, където титуляри през изминалия сезон бяха Антоан Конта и Йонас Там.

Преди това Калеба е играл в Примаверата на Италия за Киева, в нискоразредния Молфета Калчо и за втория тим на френския Амиен.

През последния сезон бранителят е записал 23 мача в шампионата на Словения и е реализирал 1 гол. Интересното е, че за 160 мача в кариерата си до момента, той не си е изкарвал червен картон, въпреки поста, на който играе.

Предвид силния сезон на Антоан Конте, то ако той не бъде продаден, Калеба ще се бори за титулярно място с естонския национал Там.мач телеграф

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space