Ботев триумфира с Купата на България след като победи Лудогорец с 3:2 в страхотен мач и драма в последните секунди на националния стадион „Васил Левски“. Над 10 000 бултраси направиха страхотно шоу на трибуните и ликуваха след триумфа с Купата.
Ботев откри резултата още в 4′ на мача, когато Ивелин Попов центрира от ъглов удар, а Антоан Конте с глава прониза мрежата на Лудогорец за 1:0.
Лудогорец отговори светкавично и в 8′ след извеждащ пас на Рик Джонатан Кайо Видал отклони към Квадво Дуа и той вкара за 1:1.

В самия край на първото полувреме Ботев отново излезе напред в резултата. Джеймс Ето`о изведе Мартин Секулич зад гърба на защитата, а той се откъсна и сам срещу вратата вкара за 2:1.

След попадението стражът на Лудогорец Дамян Христо се сблъска със Секулич и си удари главата, което наложи да бъде закаран в болница. Под рамката на вратата през втората част на мача застана Пламен Пепеляшев.

В 58′ след грешка на Сонко Сундберг Мохамед Брахимир открадна топката и след страхотен рейд намери Уме Емануел, а той от малка дистанция увеличи преднината на жълто- черните на 3:1.
В 71′ след дълго разиграване Недялков намери с пас по земя Руан Крус, който намали пасива на Лудогорец до 2:3.

banner

В последните секунди на добавеното време Лудогорец получи правото да изпълни дузпа, след като Драгомир Драганов лично гледа ВАР и видя нарушение на Конте. Зад топката застана Руан Крус, който пропусна.

Така Ботев след 7 години отново триумфира с Купата, а над 10 000 фенове се забавляваха и не спряха да пеят и да подкрепят отбора въпреки дъжда и заслужено ликуваха.




Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space