На 24 май 2017 година Ботев Пловдви спечели Купата на България след паметен финал точно с Лудогорец, завършил 2:1 за „канарчетата“. Омар Косоко откри резултата в 43-ата минута след асистенция на Лъчо Балтанов. Антонио Вутов направи 2:0 в 53-ата минута след пас на Косоко, а Кешерю само нали резултата в 80-ата минута.

Къде обаче са сега 14-те играчи на Ботев, участвали в големия двубой?

На вратата на Ботев в успешния финал бе сърбинът Иван Чворович, който от години работи като мениджър и е импресарио на „жълто-черната“ легенда и настоящ играч на Лудогорец – Тодор Неделев. Интересно е, че и самият Чворович е пазил и за двата тима. Десен бек е Цветомир Панов, който понастоящем е част от отбраната на Черно море. Интересно е, че половин година след финала плевенчанинът преминава в Лудогорец, но там така и не се наложи, записвайки само 11 мача във всички турнири.

В центъра на защитата бе Ради Терзиев, който след това рита за Славия, Монтана, Етър, Хебър, преди да бъде освободен от Крумовград. Терзиев остана половин година без отбор, като после го взе Спартак Вн, с който сега влезе в елита.

banner

Другият в средата бе Виктор Генев, който понастоящем е в Славия, а след „канарчетата“ имаше и израелско приключение в лицето на Ашдод.

Ляв бек е Лазар Марин, който имаше кратко чуждо приключение в грузинския Торпедо Кутаиси, носи екипа на ЦСКА 1948, а в момента играе добре за Хебър.

Дефанзивният халф Яя Меледже имаше отлични качества, но след „канарчетата“ кариерата му върви надолу, играейки за Апоел Хадера, Апоел Петах Тиква и мароканския Мулудя Уджа, а вече две години е без отбор, въпреки че няма и 27 години.

Халфовете на „канарчетата“ са двама от големите любимци на бултрасите този век – Тодор Неделев и Лъчо Балтанов. Вторият още е в клуба, макар и с доста по-периферна роля заради възрастта си, докато Неделев премина в Лудогорец след скандал със собственика Антон Зингаревич.

Авторът на едно от попаденията във финала – Омар Косоко – продължи кариерата си в арабския свят. Той носи екипите на Фуджейра и Ал Ороба, като в първия отбор треньор му бе великият Диего Марадона. Преди четири сезона Косоко обаче окачи бутонките още на 32 години.

На левия фланг бе Крум Стоянов, който в момента играе за Етър, а премина преди това през Динамо Минск, Арда, Берое и ЦСКА 1948. Нападателят на „канарчетата“ във финала Антонио Вутов пък в момента е в ЦСКА 1948, но в повечето мачове остава резерва. Иначе след „канарчетата“ игра и за унгарския Мезокьовежд и Локо София.

Като резерви срещу Лудогорец влязоха Серкан Юсеин, Фелипе Брисола и Фернандо Виана. Първият премина в Лудогорец, но поставен под напрежение и конкуренция не успя да покаже големите си качества. Той е четвъртият от финала, носил и екипа на ЦСКА 1948, а в момента прави фурор с Крумовград.

Брисола пък премина в латвийския ФК Рига след финала и спечели три титли, след това заигра в литовския Ритерай, но от година е без отбор.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space