Ботев надигра Арда, направи много пропуски, но в крайна сметка загуби с 1:2 в трети мач от плейофите в битката за седмото място.
Без част от титулярите си Ботев доминираше от първата минута на мача.
Още в 5′ Секулич получи отличен пас, но ударът му бе спасен от Господинов. 5 минути по- късно отново Секулич засече центриране на Акере, но отново Господинов бе на мястото си.
В 32′ защитникът на Арда Окиезе сгреши, Уме Емануел му отне топката, премина през вратаря Господинов и вкара топката в опразнената врата за 0:1.
4 минути по- късно Акере се контузи и трябваше да бъде заменен от Нвачукву.
През второто полувреме Ботев изпусна 5 100- процентови положения за гол. Първо Нвачукву бе изведен сам срещу Господинов, но не успя да го преодолее. След няколко минути отново Нвачукву се оказа сам срещу Господинов, но отново не успя да вкара.
В 62′ с първото си чисто положение домакините успяха да изравнят. Тонислав Йорданов центрира от дясно, Укаки не успя да пикрие Борис Титюков и той с глава от 3 метра изравни.
В 76′ Секулич напредна, преодоля двама защитника и подаде към Етоо, който от 3 метра стреля право в ръцете на вратаря.
В 82′ Бвачукву напредна отлично отдясно и центрира остро, но точно преди Папазов да стреля, топката му бе избита.
Най- нелогичното нещо в мача се случи в 87′, когато след изпълнение на ъглов удар от главата на Крачунов топката се отби в тялото на Тамм и влезе във вратата на Игонен за 2:1.
Сега за Ботев предстои най- важния мач за годината – финалът за Купата срещу Лудогорец в сряда от 19:00 часа на националния стадион.
Битката за 7- мото място става все по- заплетена. ЦСКА 1948 и Ботев сааа с по 45 точки, Арда е с 44, а Славия с 40.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space