Изходът от финала за Купата на България между Лудогорец и Ботев (Пловдив), който ще се проведе на 15 май, е важен не само за двата тима, но и за още 8 други клуба.

Става въпрос за всички отбори от първата шестица, а също така и за тези от четворката, които ще излъчат един представител в баража за Европа.

Клубовете, които имат полза Лудогорец да триумфира с Купата са: ЦСКА (66 точки), Черно море (65), Локомотив (Пловдив) (55), Левски (54) и дори Крумовград (45), който на теория все още е с шанс да се добере до четвъртото място и бараж за Европа.

Ако разградчани спечелят финала, това значи, че ЦСКА или Черно море си гарантират сигурно участие в евротурнирите. Единият от двата отбора пък ще се класира за предварителните кръгове на Лига Европа, което му осигурява минимум четири мача в европейските клубни турнири, пише Тема спорт.

banner

От своя страна това ще даде възможност на Локомотив (Пловдив) или Левски да завършат на четвърто място, което да ги изпрати на бараж за Европа срещу 7-ия в класирането.

Ако Ботев е новият носител на Купата, то това значи, че “канарчетата” ще си гарантират минимум четири двубоя в евротурнирите за сметка на ЦСКА или Черно море. На всичко отгоре един измежду “червените” и “моряците” ще трябва да се изправи в бараж за Европа в двубой с някой от ЦСКА 1948, Арда или Славия.

Триумф на Ботев слага и край на надеждите на Локо (Пд) и Левски за Европа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space