Бившият защитник Апостол Попов остави отлични впечатления по родните терени с екипите на Ботев Пд и ЦСКА. С жълто-черната фланелка през сезон 2008-2009 той изигра 40 мача, в които отбеляза 1 гол, а след това премина на „Българска армия“, където в периода 2009-2015-та записа 116 мача с 4 гола, а едното попадение бе при успеха над Левски на „Герена“ с 3:1.

В момента Попов е директор в пловдивския Марица. Той се съгласи да говори пред „Тема Спорт“ преди реванша за купата на България между канарчетата и армейците.

Апостоле, Ботев Пд победи в София в първия полуфинален мач за купата, ще успеят ли канарчетата да завършат започнатото и да занулят червения сезон?

– За мен няма изявен фаворит в този мач и резултатът от първия двубой не гарантира на Ботев класиране на финала. Шансовете продължават да са изравнени, а ако жълто-черните имат някакво предимство, то то е свързано най-вече с подкрепата от трибуните. Най-сигурното нещо в този двубой е, че атмосферата ще бъде запомняща се и няма да има празна седалка. Очаквам да се получи страхотен спектакъл.

banner

Тук обаче идва и подводният камък. Канарчетата загубиха от Левски при откриването на „Колежа“, а армейците паднаха от Лудогорец в последния мач на „Армията“. Може ли да търсим причината в пренавиване и сковаване на краката от пълните трибуни?

– Клишето гласи, че феновете дават крила, но действителността и историята наистина познават подобни случаи, в които виждаме този обратен ефект. Смятам, че и в двата отбора вече преодоляха това стъписване. Сега нямат право да се подават на влиянието на подобни фактори. Играчите трябва да разберат, че им остава да направят само една крачка, за да се класират на финал.

В кой лагер ще се приеме по-драматично евентуално отпадане?

– Със сигурност в ЦСКА напрежението е огромно, защото те тръгнаха с амбиция за титла, но там се провалиха и сега купата е единственият вариант да не запишат нулев сезон. В същото време Ботев Пд също е много голям клуб и се нарежда до ЦСКА и Левски за мащабите на България. Жълто-черните също имат амбиции и желание, а не подхождат като щастливеца, който просто е стигнал до полуфинала. Според мен на „Колежа“ цяла година работят в насока купата и сега също имат достатъчно голяма мотивация, а едно отпадане ще бъде прието разочароващо.

В крайна сметка обаче говорим за полуфинал, а на финала чака Лудогорец. Какви са шансовете на ЦСКА или Ботев Пд срещу хегемона?

– В един мач всичко е възможно и шансовете са реални. Да, Лудогорец вече години наред превъзхожда организационно и спортно-технически всички отбори в България, но виждаме, че купата не е обетована земя, както първенството. Не смятам, че който и от двата отбора да се класира, ще излезе като обречен в последния мач.

Има една приказка „кажи ми кои са ти защитниците, за да ти кажа какъв ти е отборът“. Кой от двата отбора е по-стабилен в дефанзивен план?

– Не ми се иска да сравнявам отборите по този начин. Ще кажа само, че връщането на Антоан Конте е огромен плюс за Ботев Пд. С него те изглеждат много по-солидни в дефанзивен план. Той е бранителят, който ми прави и най-силно впечатление. И заедно с Ивелин Попов са двата най-сериозни коза. От ден първи на пристигането си на „Колежа“ Попето се превърна в лидер и мотор на отбора. Иска ми се той да бъде пример и скоро пак да видим ядра от български футболисти в Ботев и ЦСКА, както беше по мое време.

Виждате ли промяна в ЦСКА след идването на Стамен Белчев?

– Макар и в кратък период промяна се вижда. Определено има повече настроение в играта на армейците и повече разнообразие в атаката им, но със сигурност критериите на феновете и името на отбора изискват повече.

Липсата на Каранга как ще се отрази?

– Със сигурност това е плюс за Ботев Пд. Каранга е силен футболист, много добъr, нападател, който създава огромни главоболия на противниковите защитници.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space