ОДМВР – Пловдив предприема засилени мерки за сигурност за футболната среща между отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА – София.

Тя ще се състои днес от 18.45 часа на стадион „Христо Ботев“, преди която ще се проведе и музикално мероприятие зад южната трибуна на стадиона (Сектор Б).

В тази връзка ръководството на ОДМВР-Пловдив е предприело всички необходими мерки за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност, се казва в изявление на полицията.

В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града с цел незабавна реакция при всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения. С оглед очакването за пристигането на около 1500 привърженици на гостуващия отбор, е създадена организация за съпровод и паркинг за автомобилите им: сборен пункт – път II-56 – паркинг на разклона за село Войводиново; маршрут – път II-56 – бул. „Цариградско шосе“ – кръгово кръстовище на „Скобелева майка“ – ул. „Ягодовско шосе“ – ул. „Цар Симеон“ – ул. „Недялка Шилева“ – бул. „Освобождение“ – ул. „Димитър Ризов“, като на ул. „Димитър Ризов“ ще бъде обособен паркинг за превозните им средства. Гостуващите фенове ще се придвижват към стадион „Христо Ботев“ по ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“, където ще заемат местата си в трибуната, предназначена за отбора гост.

banner

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион „Христо Ботев“ ще се извършват щателни проверки на всички посетители. Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител.

При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон, а в случаите на констатирани противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив днес от 16.00 до 22.00 часа се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При необходимост за същия период ще се спира и движението на моторните превозни средства в района на стадион „Христо Ботев“ в следните отсечки:

• бул. „Източен“ – от кръстовището с бул.“Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул.“Санкт Петербург“;

• ул. „Богомил“ – от кръстовището с бул.“Източен“, до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

• ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул.“Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

• ул. „Димитър Ризов“ и продължение ул.“Цветан Лазаров“ – от кръговото кръстовище с бул.“Освобождение“, до кръговото кръстовище с ул. „Лев Толстой“.

Целта на всички мерки за безопасност, предприети от ръководството на ОДМВР – Пловдив, е футболната среща да се превърне в един истински спортен празник, без инциденти и неприятни емоции.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space