Ден преди реванша за купата между Ботев Пд и ЦСКА Георги Георгиев-Гецата говори за сблъсъка на „Христо Ботев“.

Г-н Георгиев, какво очаквате от реванша между Ботев Пловдив и ЦСКА на „Колежа“?

– Ботев Пловдив има големи шансове да се класира на финал след победата с 1:0 на „Васил Левски“. Но ЦСКА не се е предал и също има надежда. Един гол и двубоят започва отначало.

Двата отбора влизат в различни настроения в сблъсъка – Ботев загуби у дома от Славия, а ЦСКА спечели вечното дерби. Това ще повлияе ли по някакъв начин?

banner

– Може и да повлияе. В Ботев казват, че се готвят сериозно за този полуфинал, че мислите им били насочени натам. Срещу Славия определено не играха добре. ЦСКА пък горе-долу беше на ниво през първото полувреме срещу Левски, второто – не. Мачът в сряда е много непредсказуем.

Може ли да отиде на продължения?

– Всичко може да се случи, дори и да се стигне до дузпи. Нищо не трябва да се изключва като развръзка в сблъсъка. Най-важното нещо ще е психическата устойчивост на двата отбора.

Ботев Пловдив ще има зад гърба си препълнения стадион…

– Това е прекрасно. Най-после „Колежа“ е завършен, така написаха. Но, ако започнат да се мятат пак ракети, димки, факли и разни такива чудесии, те неминуемо ще доведат до прекъсване на играта, защото стадионът е затворен и димът няма къде да излиза. Ще пречи на системата ВАР. 10-15 минути димките няма да могат да се разсеят и това ще повлияе на двубоя. Какъв мач ще е това, ако го спират 3, 4, 5 пъти… Но има си ръководства на клубовете, организации, да се оправят.

Виждате ли промяна в играта на ЦСКА с идването на Стамен Белчев?

– Много е рано да се каже. Да, има някаква лека промяна към по-добро, но по-зле от при Фотографа (б.р. – Никон Ел Маестро) и брат му (Нестор Ел Маестро) не може да бъде. Това обаче е положението – Стамен трябва да се оправя с това, с което разполага към момента и е заварил.

Много ли е зависим Ботев Пловдив от лидера си Ивелин Попов?

– Момчето е на 36 години, да е жив и здрав и да играе още. Но не може да зависиш само от Ивелин Попов. Останалите какви ги вършат там?! Ще чакат само той да им решава мачовете, да ги дърпа напред. Те защо са там тогава? Трябва да се посъбудят, да се вземат в ръце, защото това е Ботев Пловдив, а не някое клубче… Говорим за институция. За мен нищо от дуела между Ботев и ЦСКА не е решено. Ще има много публика, което е най-хубавото. Дано да се държат коректно, да няма простотии по трибуните. Да стане наистина един хубав мач, какъвто отива на полуфинал за купата. Еуфорията в Пловдив е голяма, всички чакат този двубой. Всички предпоставки за футболен празник са налице. Такива, каквито гледаме в Англия… Там обаче да сте виждали такива стрелби с ракети? От 40 години проблемът при тях е решен, но ние кога ще го направим? Само го задълбочаваме, а не го решаваме. Няма да е окей този толкова чакан сблъсък да се решава по този начин – с димки и ракети, които ще прекъсват играта по няколко пъти, за да покажат кой е по бабаит, не става така. Значи ние разбираме нещата по друг начин явно. Ама какво се учудваме, балканска история сме. Всичко се потулва, всичко си трае. Глобят ги с по 15 хиляди лева и хайде, довиждане. Тези неща трябва да се уреждат не от БФС, а от институтки, както им казвам. А там никой не обръща внимание.

Трябва ли Душан Керкез да остане начело на Ботев?

– За мен трябва да остане, да му се гласува доверие. Но кой ги решава нещата там, не мога да ви кажа. Нека го оставят да работи. Справя се чудесно. Явно бързо забравихме на кое място пое Ботев и къде е сега. Но, ако му се бъркат в работата, няма как да стане.тема спорт

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space