Ботев загуби с 0:1 от Славия в първия плейофен мач в битката за 7-мото място Два непростими пропуска на Секулич лишиха „канарчетата“ от възможността да вземат нещо повече в този мач.
В 8′ Ботев имаше отлична възможност след като Джеймс Ето’о изведе отлично Емануел Уме сам срещу Светослав Вуцов, но ударът му мина покрай вратата.
В 25′ жълто- черните имаха претенции за дузпа след като Уме Емануел падна на тревата след съприкосновение с Исак Соле. Главният съдия Георги Давидов прецени, че при тази ситуация няма основание да посочи бялата точка.
Славия откри резултата в 33′, когато Тони Тасев изпълни късо корнер, като комбинира с Иван Минчев и центрира по земя към непокрития около дузпата Галин Иванов, който с едно докосване прати топката в мрежата зад Ханкич за 1:0.
В 50′ Мохамед Брахими беше потърсен с пас зад отбраната на Славия, а Светослав Вуцов напусна наказателното си поле и го пресече. Георги Димитров видя нарушение и му показа директен червен картон. Последва обаче намеса на ВАР и главният съдия прегледа ситуацията, след което отмени червения картон на Светослав Вуцов, но му показа жълт.
В 63′ бе поредната отлична възможост за Ботев, когато Ивелин Попов намери отлично Секулич, който стреля силно с глава, но в десния страничен стълб на вратата.
В 80′ Секулич направи втори непростим пропуск, след като от 3 метра не успя да вкара топката на опразнена врата.
В даденото от съдията продължение Вуцов изби с крак удар на Начукву.
Така Ботев започна със загуба битката за 7- мото място. Сега обаче предстои сериозен сблъск с ЦСКА- София. В сряда „жълто- черните“ приемат „армейците“ на Колежа в мач реванш от полуфиналите за Купата. Пловдивчани омат 1 гол аванс от първия мач.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space