Зам.- кметът на община Пловдив по обществен ред и сигурност Ангел Славов започва проверка в отдел организационна и мобилизационна подготовка към община Пловдив.
В този отдел работят 30 души, като средствата за заплати са от държавата.


Проверката идва след сигнал на служители от район Тракия във връзка с назначаването на известния фен на Ботев Велизар Цолакидис в това звено.
Той е зачислен към районното кметство, но с трудови праовоoтношения с община Пловдив.
Служители твърдят, че той получава заплата, а никой не го е виждал на работа.
Славов каза още, че в най- скоро време ще назначи проверка кой служител какво точно работи в този отдел и ще вземе сериозни мерки.
Сигналът е изпратен и до прокуратурата, за да започне проверка как се харчат пари за служители които не ходят на работа. Ситуацията с Велизар Цолакидис е от 6 години, в които той е взимал заплата.

Ето и целия сигнал на редакционната поща на PlovdivNews.bg:
Здравейте! Обръщаме се към вас с недоумение и молба да предприемете незабавни мерки и да дадете гласност на ситуация, от която сме меко казано възмутени и неразбираме как е възможно подобно безхаберие в общинска институция, каквато е Районното кметство на Район Тракия. Като служители на кметството смятаме, че подобен казус е абсурден, защото ние всеки ден ходим на работа и пoлагаме очаквания от нас труд, за да получим трудовите си възнаграждения за свършеното, но случайно разбираме, че в администрацията на Район Тракия има назначено лице, което никога не сме виждали и не познаваме, а той също ежемесечно получава възнаграждение на трудов договор. Работата ни , като служители на районното кметство е тясно свързана и няма как, ако лицето Велизар Василис Цолакидис е наш служител и то от доста дълъг период от време, ние да не сме се срещали и взаимодействали в работните процеси.
Изразяваме желание да се даде гласност на гореупоменатото, защото ако има още такъв тип служители „фантоми“, то те би следвало да бъдат уволнени незабавно от новите ръководства на Община Пловдив, защото все чуваме как общината няма пари и нашите възнаграждения са обидно ниски, но явно въпреки това може да си позволи да плаща възнаграждения на хора, които реално не работят.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space