Ръководството на Хебър си търси по съдебен ред неплатените от Ботев Пловдив траншове по трансфера на Георги Николов, съобщиха пазарджиклии. От жълто- черния клуб не е спазил крайния срок (6.3.2024 г.) по подписаното само преди 12 дни допълнително споразумение.


При така създалата се нова ситуация Ботев вече дължи на Хебър цялата договорена в контракта сума от 200 000 евро, която при нормални обстоятелства трябваше да се плати на 3 различни транша – до 1.2.2024 г. (100 000 евро), до 29.02.2024 г. (50 000 евро) и до 30.06.2024 г. (50 000 евро), твърдят „гробарите“.

Ето какво още написаха от Хебър в официалния си клубен сайт:

banner

„Предсрочно изискуемите средства ще бъдат индексирани с 20 % неустойка за неспазване на споразумението, като по този начин Ботев ще трябва да плати главиница от 240 000 евро. Към нея след издаването на Заповед за парично изпълнение от Районния съд в Пазарджик и последващ Изпълнителен лист ще се добавят и още разноски – 4 % за Държавна такса върху претендираната сума, правни хонорари и др., които в края на краищата ще бъдат платими от ФК Ботев.

От Хебър мотивираха радикалната си стъпка с това, че няма как да продължат да кредитират клуб с бюджет, който е поне 4 пъти по-голям от този на „зелените“ от Пазарджик. Отделно от това пазарджиклии изпитват и сериозни финансови затруднения, които препястват нормалното функциониране на клуба.

Междувременно, вчера, след като не получи плащания по поет ангажимент към данъчно-осигурителната система, НАП – Пазарджик наложи запор по банковите сметки на Хебър.

С неизпълнението на поетите си финансови ангажименти към пазарджишкия клуб, от Ботев Пд вече реално поставят под риск получаването на спортно-състезателен лиценз за следващото първенство на ФК Хебър.

Голям проблем с лицензирането за състезателната 2024/25 година обаче се очертава и пред Ботев, защото според нормативите на БФС всички договори сключени до края на месец февруари подлежат на плащане най-късно до 31-ви март. При неспазване на това условие некоректния платец остава без лиценз за идното първенство, сочи изискване на Лицензионната комисия при БФС“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space