На основание заповед на областния управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев във връзка с постъпила молба от ПФК „Ботев” АД бе сформирана Областна междуведомствена комисия, която днес извърши засилена проверка на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика” в кв. Коматево, град Пловдив.

В състава на Областната комисия взеха участие експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „Национална сигурност” – Пловдив, Община Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив.

Домакинът на стадиона инж. Динко Георгиев и г-жа Надежда Ничева, отговаряща за лицензите представиха базата в детайли пред Областната комисия.

banner

Ежегодната проверка, която се извърши лично в присъствието на д-р инж. Илия Зюмбилев, цели да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

Комисията установи, че Футболен комплекс „Никола Щерев-Старика“ в кв. Коматево, гр. Пловдив отговаря на изискванията на закона и подписа доклад, въз основа на който областния управител на Пловдив издаде заповед, с която разрешава използването на стадиона за срок от една година. Заповедта е основен документ за получаване на лиценз от БФС.
„Имате едно прекрасно съоръжение и то трябва да се поддържа. Гордост е, че Пловдив и ПФК „Ботев“ имат такава спортна база.“- заяви в заключение г-н Зюмбилев.

Предстои утре в 13.30 часа да бъде проверен и Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space