Когато се избират членове на комисии винаги сме давали подкрепата си. Това е парламентарната практика. Не сме подкрепяли винаги председателя на комисия. Това е спазване на една парламентарна практика, а не доверие в аванс към г-н Пеевски. Всяка партия си носи отговорност за номинацията. ДПС така са преценили.

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Ние и сега смятаме, че г-н Пеевски не бива да бъде шеф на ДАНС, но ние не сме го избрали за такъв. Тепърва трябва да бъдат представени конкретните идеи за съдебната реформа. Колегите от ДПС имат готов проект. Тепърва ще се обсъждат различните варианти“, смята той.

banner

„Възможно е да се разчита и на плаващи мнозинства при гласуването на определени законопроекти“, допусна Биков.

„Ние дадохме възможност на парламента да работи, за да не ходим на избори юли или август и резултатът да бъде същият. Ние дадохме вариант за различни мнозинства. Колегите решиха, че този е най-стабилният.

Ние ще носим отговорност единствено за външната политика, където г-жа Габриел е министър, за останалите сектори – ПП-ДБ“, обясни депутатът от ГЕРБ-СДС по повод подкрепата за кабинета на акад. Денков.

„Не сме влезли в разговори, за да ни е лесно. Ситуацията не е лесна“, призна той.

„Не сме във война с главния прокурор. Не мисля, че е работа на главния прокурор да е във война с която и да било партия“, смята политикът.

„Ще държим да се спазят поетите ангажименти, като 3% бюджетен дефицит. Самият г-н Денков каза, че ако не се спазват ангажиментите, би подал оставка. Аз съм обезпокоен от предложението на г-н Василев да се назначи г-н Спецов като директор на НАП.

Би следвало да се назначават експерти, а не политически фигури. Щом г-н Асен Василев е финансов министър и е поел ангажимент, нека да го изпълни. Надявам се колегите от ПП да не преядат с власт, защото имат тази възможност“, каза още Тома Биков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space