„В последните дни са налице атаки срещу парламентарната република. Цитирам „Възраждане” – „В момента, в който те излязат на трибуната, ние ще ги свалим, ще ги унищожим до крак, ще организираме преврат”.

Нека да е ясно България е парламентарна република, европейска държава, демократична страна. Ние ще бъдем гарант, че независимо от провокациите, тези аспекти на България ще останат. Ще работим днес за едно работещо, демократично, редовно правителство”. Това заяви на брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков, предава Nova.

Той даде думата на Явор Божанков да дочете декларацията си, която беше прекъсната от напрежението в пленарна зала.

banner

Той обвини президента, „Възраждане” и служебния кабинет в координирана атака. „Това ни задължава да съставим редовен кабинет с ясен европейски профил”, каза Божанков. „Най-добрият начин да парираме паравоенния режим на управление е редовен кабинет”, каза още Божанков.

„Възраждане“ говорят за омраза, разделение, за предателство. Ние говорим за строителство, за приятелство, за градеж, за любов. Когато човек няма координатна система и не осъзнава случващото се, няма по-добър от този начин да определим е кой от правилната страна на историята. Това е лакмусът“, заяви Манол Пейков от ПП-ДБ.

Пейков каза, че при сблъсъците в пленарната зала е отишъл да подкрепи своя колега Явор Божанков, тъй като е бил сам на парламентарната трибуна, а „Възраждане“ са го нападнали като „глутница“. И даде пример, че многократно е бил заграждан и обиждан от депутати от „Възраждане“, а при напрежението днес е бил ритан.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space