Във всеки един мандат на Пловдив са били заделяни по няколко милиона лева за изграждането на нови тротоари. За първи път по време на управлението на кмета Здравко Димитров, в общината няма нито един такъв действащ договор. Тази тема коментира независимият общински съветник Слави Георгиев.

„В огромна част от кварталите на Пловдив, тротоарите са разбити, изоставени и неподдържани. Парите заделени за тяхната поддръжка са точно 0 лева. Това води до ежедневно затруднение на възрастни хора, майки с колички и на всеки един човек, който иска свободно да се предвижва в градска среда“, това каза Георгиев след обиколка из улиците на града под тепетата.
Според него, грандоманските и незавършени проекти на кмета Димитров, са довели до ощетяване на гражданите, които са принудени да живеят в подобна среда, въпреки че са съвестни данъкоплатци.
„Най-лошото е, че разбити улици можем да намерим на всеки един ъгъл в Пловдив, което сочи, че кметът не се погрижи за обикновените хора, и не благоустроява мястото, където те живеят. Това може да се промени,като Пловдив заделя за в бъдеще време бюджети за нови тротоари“, сподели общинският съветник. Той допълни, че един добър мениджър би се грижил равнопоставено за всички квартали на града и за всички нужди на пловдивчани.
„Трябва да имаме добра градска среда без улици, в които тротоарите или ги няма или са превърнати в паркинги. Пловдив заслужава повече от това“, каза в заключение Слави Георгиев.

 

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space