Бил съм във всичките големи градове на България. Навсякъде залите са пълни. Гледам снимките на Промяната от залите – 10-15 човека. Максимум 60. Учудвам се откъде идва тази тяхна увереност, че ще победят. Или хората ги е срам да кажат, че ще гласуват за тях, или има друго обяснение.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с актива в Хасково.

„Защото ако си сменим местата, ако това е събрание на ДБ и ПП. И стане някой и каже: Защо докато управлявахме нафтата и бензина бяха по скъпи. Къде отидоха парите. Ми те трябва да избягат. Защо поскъпна олиото, защо стана 6лева. Кой открадна парите? Друг ще стане и ще пита защо купуваше газа за 130 а не за 100 лева с нашите пари. И другия ще хване гората. И така по всички сектори“, продължи той.

banner

„Затова според мен не се събират хора. Те нямат отговор на тези въпроси. Излезе вчера доклада на Департамента на Щатите и какво мълчание настана в медиите. В доклада най се радват, че е посочен незаконния арест , но аз не обръщам внимание на това“, добави Борисов.

„Там е посочено за десетките арести, за които и ние и ДПС говорихме в смесените райони, маса българи бяха задържани , мюсюлмани за по 24 часа без нищо. Трябваше ли да ви го каже департамента уважаеми медии. Когато Христо Иванов от ДБ каза незабавно Дарик да се свали материала, това ако не е намеса в медийната свобода.

И продължи: Кой видял, видял. Това са хората, които парадират за върховенство на закона и че те са последната инстанция. Единия изобличен за незаконни арести, а другия за влияние върху медиите. Ами как накараха служителките на Нексо да направят незаконни дарения. Стотици хиляди левове. Това няма да го видите, минава и веднага се забърсва“, каза той.

„Затова казват медийната свобода на обществените медии, концентрация на икономика и власт. От две години нито имаме икономика, нито власт. 360 дни са управлявали Асен и Рашков.

Сега ги изтипосаха в доклада, отбеляза той.

Борисов си призна, че преди 10 години и ГЕРБ е правила така.

„И ние сме подхождали лековато към арестите, но сме си взели поука и никога повече не трябва да се допуска. Отчетите на МВР не трябва да са по акции и реализации, а когато влезе в сила присъда, да кажем тогава МВР си е свършило работата. Тогава трябва да са пресконференциите. А не да гръмнат медиите вечерта. Не бяха дошли полицаите, а по медиите гръмна че сме арестувани. Подготвена, мракобесна работа“, каза той.

„Прочухте се Хасково. И с Василев, с Мъри Стоилов, с Делян Добрев. Нема София, нема Пловдив. Цялата власт е в Хасково. Имате всичко, и Гришо, и Радев. Много има да се говори“, пошегува се Борисов.

Борисов се ядоса и на въпрос на журналист, свързан с изявлението на Радев, че България не подкрепя изпращането на оръжие в Украйна.

„Днеска лицемерието на бившия журналист Асен Григоров. Задал във Фейсбук риторичен въпрос: Коя партия ще се изкаже против Радев днес. Едва ли не ние сме деца и ще реагираме на всяка една приказка. Ще му кажа така. Радев каза, че докато има служебно правителство няма да има оръжия за Украйна. Той има още 10 дни.

Те оставиха Кулеба да се върти като обран евреин в коридорите на парламента и не го допуснахте вътре. След 10 дни може да има правителство. И тогава няма никакво значение какво мисли президента по тази тема,. Решенията ще са в нас, ако има правителство, мнозинство. Лицемери, първо клечаха пред президентството, а после го обиждат“, каза той.

Борисов бе категоричен, че според него трябва да дадем на Украйна оръжие. „Както е казал великия мислител, неутралитета помага на агресора, не на жертвата. А ние не може да сме неутрални, когато ЕС дава 2 милиарда евро, НАТО е ангажирана на 100% , а ние сме неутрални. Напротив, цялата световна общност трябва да направи така, че тази война да спре. Ние сме за мир, но как се спира агресор?“, попита той

„За 360 дни са могли да сменят регулатори, да направят закони, да направят абсолютно всичко. С медиите обаче те ни пристиснаха, да ни изчегъртат. Защо две години не ги попитахте, къде ви е околовръстното, защо не го направихте. Ние точно го бяхме започнали. Спряха на Пазарджик, на София, на Хасково. Що ги спряха? Няма реакции“, ядоса се още лидерът на ГЕРБ.

И сега след 2-ри лошият сън свършва? – попита риторично той.

„Когато правихме Марица беше потопен проекта. Я си представете тези 50 000 коли на ден да минават през Свиленград. Не може да си го представите дори бе хора. Магистралите сега са заприличали на бунища. Никаква поддръжка. Мрежите за птици като съдрани гащи.

Хората очакват действително да стъпи държавата и да се започне отново да се строи, да се подрежда.

Има ли по-социална, по хубава програма от санирането? Блока става енергийно ефективен, блока по-красив, апартамента продаваш по-скъпо, сметките наполовина. А сега блоковете олюпени. А беше и бизнес на над 180 фирми, и то малки. С най-добрия контрол, бабите и домакините цял ден ги гледат.

Защо спряха това?“ – попита пак той

„От Плана за възстановяване един саниран няма. Сега ще давате пари. Като пратихте Асен в София, сега ще давате пари, пошегува се Борисов. Защо не протестирате? Само 4 блока ми извадиха медии. Единият бил протекъл, а на другия майстора се бил напил.

Ще възстановим санирането. Има европейски пари, има контрол. Спокойно може да поемем ангажимент. Поемам ангажимент и за околовръстното“, обеща Борисов.

Борисов предложи и една авангардна идея.

„Много пъти съм си мислил да ни изправят, мене, Радев, Киро. И да ни теглят листчета с градове и села. И всеки да се сети какво е направил там. Аз знам за всеки град как сме се пазарили дали да е това, или не. Вие до последно ми ядохте душата за парка, но го направихме. Бабите там да си разхождат внуците, това се оказа много важно. Сега го разбрах покрай моите внуци. Децата са щури, играе им се“, обясни той.

„Знаем как. Ще е много по-трудно. Нито е кризата с Гърция, нито е миграционната криза. Помните как ви ги водих по границата. Бяхме за пример, нула миграция. А сега всеки ден катастрофи с бежанци, моргите пълни, не знаят какво да ги правят. Седят в чувалите, не знаят как да ги погребат, къде да ги върнат. Близките им сигурно са убити. Трагедии всеки ден“, припомни Борисов.

„Толкова ще е трудно, но така сме се хванали на това хоро, че ме е жал да ги оставя така. Жал ми е за направеното, жал ми е за хората. Справедливостта винаги възтържествува, истината винаги излиза наяве. Всичките им измишльотини падат и се разбира каква конспирация е направена, за да се ограбят българите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space