България трябва да участва в консултациите на страните членки на НАТО в търсенето на общо решение. Това коментира пред журналисти в парламента Стефан Янев, председател на ПГ „Български възход“ във връзка с инцидента в Полша.

Янев констатира, че преди да се говори за рисковете трябва да бъде оценена реално ситуацията.

Факт е, че има паднали ракети на полска територия, факт е, че има убити и разрушения на място. Дали говорим за инцидент – за случайно попаднала ракета или ракета, която от зона на военните действия е била целенасочено насочена към полска територия, е рано да се говори, посочи Янев. По думите му категорична оценка затова могат да дадат разследващите органи в Полша.

banner

Вече чухме достатъчно мнения по темата, да не кажа категорични оценки, защото вероятно не са такива и от американски официални източници, според които вероятно става въпрос за случайно попаднала украинска ракета от системата за противовъздушна отбрана, която е била насочена към друга цел, добави той.

Стефан Янев бе категоричен, че преди да имаме окончателни резултати е рано да даваме категорични оценки.

Лидерът на „Български възход“ обясни, че ако се приеме, че страната е била нападната, то тогава се задействат процедури. В момента има такава среща в главната квартира на НАТО посланиците се събират, като ще дискутират този въпрос, добави той. Българският парламент следобед ще има заседание на две комисии, където ще бъде изслушан и военният министър, така че към края на деня ще имаме по-точна информация. Не мисля, че трябва да бием камбаната и да казваме, че това е повод за тревога, по-скоро изглежда като инцидент, коментира Янев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space