Според ново проучване на агенция „Медиана“ в следващия парламент може да влязат 8 или 9 партии. Мненията на анкетираните определят, че партия ГЕРБ води с близо 6% пред „Продължаваме промяната“, съобщава БНР.

БСП, ДПС и „Възраждане“ се борят за трето, четвърто и пето място с изравнени позиции, по данни от изследването.

„Има такъв народ“ запазва възможностите си за представителство в парламента, заедно с „Демократична България“ и „Български Възход“ – е изводът от последното проучване на „Медиана“.

banner

Партията „Изправи се БГ“ е близо до 4-процентната бариера и може да бъде деветата партия в новия парламент.

В проучването близо 70 на сто от хората споделят, че в последната година материалното им положение се е влошило. 40 на сто смятат, че ще им се наложи да пестят от храна и отопление в предстоящите месеци, а 20% са уверени, че ще могат да се справят безпроблемно с тези разходи.

Изследването е проведено от 30 август до 4 септември сред 1008 души и е финансирано от социологическата агенция „Медиана“.

„А АКО ДНЕС, СЕГА ИМАШЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ?“ (% от заявилите, че ще гласуват)

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space