Изключително бедствие, над 190 л. кв./м са падналите дъждове. Така коментира ситуацията в Карлово, където е обявено частично бествено положение, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „Събуди се“.

Първите и най-важни действия за евакуаиця бяха направени още вчера с хеликопетри. Доставени се храна и лекарства на откъснатите хора. Днес се прави оглед на пострдалите къщи в с. Богдан. Част от евакуираните хора в с. Каравелово бяха настанени в читалището. Имаше хора, които се нуждаеха от лекарства и инсулин. Има къщи, които не са проверени. До момента няма установени загинали хора, няма и сериозно пострадали. Най-сериозни са материалните щети. На много улици имаше паднали дървета, много от тях са свалени от планината. До известна степен затова е допринесла и сечта в района и това трябва да бъде проверено, посочи Демерджиев.

По думите му няма информация за скъсана дига.

banner

Относно войната по пътищата вътрешният министър отбеляза, че за последната седмица има само една жертва по пътищата, което според него показвам че въведените мерки работят.

Той добави, че 130 екипа на полицията осъществяват контрол на пътя и тези действия на държавата ще продължат.

Служебният вътрешен министър коментира и вчерашната си проверка на границата с Турция.

Корумпирани служители на „Гранична полиция“ участват в трафика на нелегални мигранти и подпомагат каналджиите. В момента има данни и се разследват 3-4 случая, в които полицаи са замесени в трафик на мигранти. Във всеки от случаите става въпрос за участие на 2-4 полицаи. Има случаи, когато полицаи осигуряват ескорт на транспорти с мигранти, пропускат такива транспорти през контролни пунктове, каза още Демерджиев.

Той поясни, че ескортът не бил точно съпровождане с полицейски автомобил по пътищата, но патрулите прекарвали време с мигрантите без да предприемат действия.

Толкова много жива сила на границата никога не сме имали. Необходимо е да се прибави добре работеща техника, да се оправят пътищата, по които патрулират полицаите, заяви още Демерджиев.

До 12 септември е удължена проверката срещу полицайката Симона Радева и още един служител на МВР заради катастрофата на столичния бул. „Черни връх“, при която бившият футболист Георги Семерджиев уби две момичета. Според вътрешния министър те се проверяват дали са помогнали на Семерджиев да избяга от местопрестъплението.

Има странно леки присъди за шофиране под въздействието на алкохол или дрога, заяви още Демерджиев. За изминалата седмица обаче има само една жертва в катастрофа, което показвало, че мерките на МВР работят.

Демерджиев отбеляза, че 250 служители на „Гранична полиция“ са изтеглени от границата за изброите и ще бъдат смеенни с кадри на Министерство на отбраната.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!