Брифингът, който беше даден от министъра на финансите Росица Велкова, е брифинг даден от изключително задълбочен професионалист, доказал се в цялата йерархия в Министерството на финансите като експерт, който умее да бюджетира.

Не мога да разбера какво стана, когато г-жа Велкова беше хвалена от предишното правителство, а в момента я упрекват и клеветят, че щяла да задели едни пари за газ, което е абсурдно. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Според него г-жа Велкова много ясно е показала всички числа и данни, които са в разчета на Бюджета за 2022 и това как се съотнася целта поставена във финансовата рамка за следващата и по-следващата година спрямо реалното изпълнение.

banner

Каримански коментира консолидираната фискална програма от гледна точка на дефицита през периода от 2023 до 2025.

„Ако през 2022 г. имаме дефицит от 4,1% , то през 2023 дефицитът расте спрямо БВП и от 6 млрд. 228 млн. отива на 11 млрд. 319 млн.“, заяви той.

„Ръста спрямо актуализираната програма за 2022 г. от приблизително 9,7 млрд, лв. отиват 6,5 млрд. лв. за Националния бюджет и 3,2 млрд. лв. средства от ЕС“, каза още той.

Каримански добави, че само 5 млрд. са социалните и здравно-осигурителни разходи, които има държавата за 2023. В тези пари са включени 3,5 млрд. за пенсиите. Той смята, че няма никакви допълните подоходни политики.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space