Нямаме никакво съмнение, че ще спечелим изборите, въпросът е да можем да имаме редовно управление след предсрочния парламентарен вот, заяви пред журналисти Тома Биков при регистрацията на листата на коалицията ГЕРБ-СДС за 24 МИР – София за предстоящия вот на 2 октомври, където той бе определен за водач.

Колкото повече депутати има ГЕРБ в Народното събрание, толкова по-вероятно е да имаме редовно правителство. И колкото по-малко депутати имат „Продължаваме Промяната“ (ПП), толкова по-вероятно е да имаме редовно правителство. На въпрос на БТА не считат ли ПП за естествен коалиционен партньор, Биков каза: „Не знам доколко са естествен партньор при положение, че техният основен приоритет е да вкарат Бойко Борисов в затвора“. И добави, че приоритетът на ГЕРБ е извеждането на България от кризата. Затова и от коалицията ГЕРБ-СДС идните дни ще представят своята антикризисна програма.

Биков посочи също, че ГЕРБ-СДС е за правителство с проевропейска ориентация. Той каза, че визията на ПП е за това БСП да е в управлението. По думите му това за ГЕРБ не би било добре за страната.

banner

Това, което се надяваме, е България да не остане без газ през зимата, коментира Тома Биков във връзка с изказвания от ПП относно доставките на газ. Нашето правителство 2018 г. е резервирало 500 милиона куб. м. газ в Гърция, можем през Балкански поток да направим път за милиард и половина азерски газ, смята той. Първото условие за решаването на тази криза е в нейното решение да не участват Кирил Петков и Асен Василев, коментира още Биков. 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space