Снощи нашите източници и канали във Facebook бяха ударени от тежка хакерска атака. По-точно три публикации, касаещи ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетиката, вноса и износа на газ и сделките, които са правили бившите управляващи. Това разкри председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев по време на извънредна пресконференция на ГЕРБ.

„Първото беше описанието на схемата на сделките с газовите посредници. Имаше клип, графична част, в която подробно се обясняваше схемата с посредниците между „Газпром“ и „Булгаргаз“ и каква е тя. Другото беше разпространена фалшива новина, че г-н Борисов бил казал, че през 2023 „Газпром“ трябва да се върне в България. Тотален фейк. Тези три неща – клипът, графиката и фейк новината бяха атакувани снощи“, допълни той.

„Впечатление направиха съвпаденията в профили, които са изляли десетки коментари и опитите да бъдат блокирани тези новини“, допълни той.

banner

Експертът на ГЕРБ по киберсигурност заяви, че почти всички профили са били взаимствани от руския „Фейсбук“.

„Дори да се представят за българи, има начин да се разбере, че тези хора са руски граждани“, заяви Рангелов.

Георгиев заяви, че има политически сили в държавата, които боравят добре със социални мрежи и най-вероятно са част от тази масивна хакерска атака.

„Следя медийните изяви на доскоро управляващите. Това не е ментална каша, а приказен сюжет. Това е вълшебна приказка. Имаме чудеса, двамата братя, принцеса, спящ красавец може да имаме, имаме ламя, която мята огън, зареден с руски газ, имаме приятел, който така е завардил границата, така че нито един мигрант да не влезе. Не е толкова смешно, защото наред с приказните сюжети, защото от месец нямаме отговор на нито един въпрос“, каза Томислав Дончев.

„Нямаме нито един адекватен отговор за необосновано завишените цени на бензина и дизела. Нямаме нито един отговор за увеличеното салдо с над 4 млрд. Приказките не са проблем. Тези въпроси са важни и ако мен ме притеснява нещо е, че нямаме отговор на нито един от тези въпроси“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се включи в дискусията.

„Когато цитираш факти, трудно се опровергават. Пред вас вчера, онзи ден, по-онзи ден, повече от категорично заявих, 100% диверсификация от „Газпром“ и никакви преговори повече. Къде е тая подписка, за да се подпишем? Няма такава. Позволих си да дам съвет на служебното правителство да внимават, когато преговарят с „Газпром“, така че да не платим количествата два пъти, за да сме чисти за Арбитража. Дадох съвет“, обясни той.

„Ние не сме Северна Корея или Русия, за да ни спрат „Фейсбук“. От къде дойде тази яростна атака? От факта, че казах, че ще докажа с цифри, че ние, ДБ, БСП и ПП сме станали много по-зависими от Русия и милиарди са изтекли към Руската федерация. Да видим каква атака ще направят сега“, каза Борисов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space